Piian blogi

Miksei tällä kylällä ole parkkipaikkoja?

Torstai 20.4.2017 klo 14:16 - Piia Kurki


Muutin Vantaan Kivistöön tammikuussa, ja karu totuus parkkipaikkojen puutteesta iski välittömästi. Itse tarvitsen työssäni autoa, joten onneksi minulla oli mahdollisuus saada autolleni paikka autohallista. Niitä ei kuitenkaan ole riittävästi tarjolla kaikkien asukkaiden tarpeisiin – erityisesti kun monissa talouksissa on kaksi autoa. Parkkipaikkojen puutteen takia autoja on jatkuvasti pysäköitynä taloyhtiöiden pelastusteille, ja lyhytaikaisempaan pysäköintiin tarkoitetut tienvarsipaikat ovat jatkuvasti täynnä. Autopaikkoja ei siis ole tarjolla vieraille, ja niiden puutteen takia myös pelastustehtävät vaarantuvat.

Olisin kovasti halunnut puhua tästä asiasta jo aikaisemmin, koska kuntavaalit käytiin hetki sitten. En kuitenkaan halunnut tehdä avausta ennen vaaleja, koska se olisi kuulostanut populismilta, jota pyrin välttämään. Näin vaalien jälkeen tämäkin tärkeä asia on kuitenkin pakko ottaa puheeksi. Kivistössä on myös yrityksiä, esimerkiksi ravintoloita, joilla ei ole lähistöllä asiakkaille tarkoitettuja parkkipaikkoja. Tämäkö on sitä paikallisen yrittäjyyden tukemista?

Kivistö on uusi, rakenteilla oleva alue, jossa on otettu huomioon monta erilaista asiaa. Autotiet ja kevyen liikenteen väylät ovat leveitä. En ymmärrä, miksei parkkipaikkoja ole voitu tehdä alueelle enempää?

Jos parkkipaikkoja jätetään rakentamatta sen takia, että se ohjaisi ihmisiä joukkoliikenteen pariin, se on vain autoilijoiden kiusaamista. Mielestäni kaupunkia ja liikennettä tulee kehittää siten, että se tukee kaikkia erilaisia liikkumistapoja: jalankulkua, pyöräilyä, yksityisautoilua ja joukkoliikennettä.

Avainsanat: parkkipaikat, vantaa, kuntapolitiikka


Kommentit

20.4.2017 15:27  Maarit Raja-Aho

Puhut asiaa!

21.4.2017 14:13  Kimmo Kolmonen

Koitappa mennä Kartanonkoskelle kyläilemään arkena keskellä päivää , ei löydy yhtään laillista paikkaa, ainoastaan kymmenkunta 30min paikkaa.

Kyllä teillä on hyvin asiat siellä Kivistössä siihen nähden :)

Itse kyläilen kummassakin paikassa ja siksi voin sanoa , että kyllä Kivistössä on huomattavasti helpompi kyläillä .

21.4.2017 14:22  Piia Kurki

Hei Kimmo,

kiva juttu, mikäli tilanne on Kivistössä parempi kuin Kartanonkoskella. Se ei silti tarkoita sitä, että tilanne on Kivistössä hyvä. Arkisin päivällä parkkipaikkoja yleensä onkin, koska asukkaat ovat töissä muualla. Ongelma on iltaisin ja viikonloppuisin. Ja toki Kivistössä on niitäkin alueita, joissa parkkipaikkoja on enemmän.

-Piia

13.12.2018 19:50  Jussi Lehto

Muutin juuri Kivistöön ja monen muun tavoin törmäsin samaan ongelmaan. Meidän taloyhtiössä on 55 asuntoa ja 22 parkkipaikkaa. Olen kymmenes jonossa. Voiko tälle asialle vielä tehdä jotain?

17.12.2018 21:04  Piia Kurki

Hei Jussi,

tämä on kyllä todella ongelmallinen asia ja ollut useampaan kertaan esillä valtuustossa ja lautakunnissa. Valitettavasti kaupungin on vaikea asiaan vaikuttaa kuin kaava- ja rakennusmääräyksin, ja Kivistön osalta ollaan siinä vähän myöhässä. Onneksi parkkihalleja on vielä rakentumassa ja toivottavasti niissä riittää paikkoja tulevaisuudessa. On todella tärkeää pitää myös yksityisautoilun puolia, eikä kehittään pelkästään joukkoliikennettä.

-Piia


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini