Kuka on Piia?

Olen puhelias, iloinen, suorasanainen ja aikaansaava nuori vantaalainen nainen. Olen syntynyt ja kasvanut Keminmaassa, Lapin läänissä. Lukioikäisenä asuin muutaman vuoden Oulussa ja sen jälkeen 12 vuotta Tampereella. Vantaalla olen asunut vuodesta 2017 ja kotini sijaitsee Vantaan Kivistössä lähellä hyviä ulkoilu- ja pyöräilymahdollisuuksia.

Ydinperheeseeni kuuluvat äiti, isä ja pari vuotta minua vanhempi isoveli. Vanhempani asuvat lapsuudenkodissani Keminmaassa ja veljeni perheineen Kemissä. Siellä minulla on myös toinen kummitytöistäni, vuonna 2014 syntynyt veljentyttäreni. Toinen kummilapseni, lapsuudenystäväni vuonna 2012 syntynyt tytär, asuu perheineen Oulussa.

Työskentelen tällä hetkellä toimitusjohtajana suomalaisessa sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yhtiössä, ja minulle suomalaisten terveys ja hyvinvointi on intohimo, jonka kanssa olen tehnyt töitä lähes koko aikuisikäni. Koulutukseltani olen mielenterveys- ja päihdetyön lähihoitaja sekä sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja. Minulla on ylempi korkeakoulututkinto sosiaali- ja terveysalan johtamisesta vuodelta 2018. Lisäksi olen terveystieteiden yo Tampereen yliopistolla, jossa opiskelen työn ohella sosiaali- ja terveysalan johtamista sekä valinnaisina opintoina kauppatieteitä ja yritysjuridiikkaa.

Työhistoriassani olen tehnyt monenlaista työtä ja olen työskennellyt paljon myös opiskeluaikana. Nuorempana olen tehnyt mm. tarjoilijan, siivoojan ja myyjän töitä, ja viimeiset kymmenisen vuotta olen ollut hoitoalalla. Ensin työskentelin lähihoitajana, sitten sairaan- ja terveydenhoitajana. Tein hoitajan töitä monipuolisesti julkisella sektorilla, mm. mielenterveys- ja päihdetyössä, vanhustyössä, kotihoidossa ja työllisyydenhoidossa. Viimeiset vuodet olen työskennellyt johto- ja esimiestehtävissä pääasiassa yksityisellä ja kolmannella sektorilla.

Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Politiikkaan lähdin mukaan kunnallisvaalien alla vuonna 2012. Olin Tampereella varavaltuutettuna ennen muuttoani Vantaalle. Olen ollut Tampereella myös avopalvelujen johtokunnan varapuheenjohtaja ja sivistys- ja elämänlaatupalveluiden lautakunnan jäsen. Kokoomuksen toiminnassa olen ollut aktiivinen, ja kuluneiden vuosien aikana olen ehtinyt olemaan Pirkanmaan Kokoomuksen varapuheenjohtaja sekä toiminut mm. Kokoomuksen Tampereen Aluejärjestön hallituksessa ja puoluevaltuuston varajäsenenä. Olen myös ollut reilut pari vuotta valtakunnallisen Kokoomuksen hyvinvointipoliittisen verkoston puheenjohtaja.

Vantaalla olen ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu. Ensimmäiset valtuustovuodet olin sosiaali- ja terveyslautakunnan varapuheenjohtaja, ja vuodenvaihteessa 2019 minusta tuli kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja. Olen myös tarkastuslautakunnan jäsen.

Harrastan kuntosalilla käyntiä, lenkkeilyä ja lukemista. Tykkään käydä teatterissa ja olen aiemmin harrastanut monta vuotta näyttelemistä. Olen myös aktiivisesti mukana Nuorkauppakamaritoiminnassa, ensin olin jäsen Tammerkosken Nuorkauppakamarissa ja nykyisin toimin Helsingin Nuorkauppakamarissa. Minulle tärkeää on elää aktiivista elämää ja viettää aikaa ystävien kanssa. Nautin pitkistä keskusteluista ja hersyvästä huumorista. Politiikkaakaan ei kannata aina tehdä naama nurinpäin!

Luottamustehtävät ja muut toimet:

Varapuheenjohtaja, Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunta: 2019 -
Varajäsen, Vantaan rakennuslupajaosto: 2019 -
Hallituksen jäsen (LOM), Helsingin Nuorkauppakamari: 2019
Jäsen, Helsingin Nuorkauppakamari: 2018 -
Kaupunginvaltuutettu, Vantaan kaupunki: 2017 -
Varapuheenjohtaja, Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta: 2017 - 2018
Lautakunnan jäsen, Vantaan tarkastuslautakunta: 2017 -
Varajäsen, Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunnan jaosto: 2017 - 2018
Puheenjohtaja, As. Oy Vantaan Stella: 2017 -
Puheenjohtaja, Kokoomuksen hyvinvointipoliittinen verkosto: 2016 - 2019
Puoluevaltuuston varajäsen, Kansallinen Kokoomus: 2016 - 2018
Jäsen, Tammerkosken Nuorkauppakamari: 2015 - 2018
Varavaltuutettu, Tampereen kaupunki: 2015 - 2016
Hallituksen jäsen, Kokoomuksen Tampereen Aluejärjestö: 2016
Lautakunnan jäsen, Tampereen kaupungin sivistys- ja elämänlaatupalvelut: 2016
Jäsen, STM:n Osatyökykyiset työssä -asiantuntijaryhmä: 2013 - 2016
Johtokunnan jäsen, Tampereen yliopiston terveystieteiden yksikkö: 2015 - 2016
Varapuheenjohtaja, Tampereen kaupungin avopalvelujen johtokunta: 2012 - 2016
Varapuheenjohtaja, Pirkanmaan Kokoomus: 2014
Hallituksen jäsen, Tampereen seudun nuorisoasunnot: 2014
Päätoimittaja, Kokoomuksen Nuorten Liiton jäsenlehti: 2014
Häirintäyhdyshenkilö, Tampereen Ammattikorkeakoulu 2010 - 2012
Puheenjohtaja, As. Oy Kukkolan Koivu: 2009 - 2010